Select Page

RCR Studiebureau

Kinderdagverblijf en Basisschool Berendrecht

Op de site werd een nieuwbouw gerealiseerd waarin basisschool en kinderdagverblijf samen worden ondergebracht, elk met hun eigen ruimtes.

Het kinderdagverblijf telt 4 ruime leefgroepen, met een polyvalente zaal en een eigen keuken.

De school biedt plaats voor 6 kleuterklassen en 10 lagere schoolklassen. Het gedeelte van de school omvat eveneens een sportzaal met kleedruimtes, een polyvalente zaal, een turnzaal en een refter.

De campus is ingericht als brede school. Zo wordt de sporthal opengesteld voor sport- en buurtverenigingen, een aantal klassen worden ’s avonds gebruikt door de muziekschool en door Kind- & Gezin.

Project Info

Het gebouw is een passiefbouw. De mechanische ventilatie (systeem D met hygrocopische warmtewielen) gebeurt met kleine luchtgroepen die verspreid over het gebouw werden geplaatst: opgehangen in een zolderruimte, in bergingen,.…  Zowel in de school als in het kinderdagverblijf verlopen luchtkanalen afwisselend in het zicht en verborgen onder plafondeilanden. In de zomer wordt gewerkt met natuurlijke nachtventilatie via tegen inbraak beveiligde open te sturen gevelopeningen

Projectnaam: Kinderdagverblijf Neuze Neuze en basisschool De Beren

Architect: Morgen Architectuur

Bouwheer: AG Vespa

Oplevering: 2016

Omvang: 5.258 m²

Interesse of een vraag?

Contacteer ons!
ContactinfoProjecten