Select Page

RCR Studiebureau

Woonpark Jos Van Geel (Fase 1) 

Het programma omvat de nieuwbouw met twee bouwblokken aan de Jos Van Geellaan te Antwerpen. Bouwblok ‘Carré’ bevat 80 woningen en een ondergrondse parking, bouwblok ‘Haak’ bevat 12 appartementen en 7 woningen.

© De Nijl Architecten – Jannes Linders
Foto hierboven © De Nijl Architecten – Jannes Linders

Project Info

Vooral de schaal van het grote blok ‘Carré’ zorgde voor wat uitdagingen:

  • Een centrale verwarmingsinstallatie en centrale sanitair warm waterproductie met hulp van zonnecollectoren. De goed geïsoleerde verdeelleidingen vanuit de centrale installaties verlopen via een technische gang rondom de ondergrondse parking. Alle leidingen blijven vlot bereikbaar.
  • Voor deze eerste fase op de site is gekozen voor een low-tech oplossing met ventilatiesysteem A omdat dit nog paste binnen de EPB eisen. In de volgende fase die nu in uitvoering is worden geothermie en systeem C+ toegepast.
  • De regenafvoeren van de centrale patio boven de parking zijn in de structurele plaat mee-ingestort tot in de technische gang waardoor het centrale deel van de parking zonder leidingen blijft en de vrije hoogte niet gehinderd wordt. Hierdoor kon de totale bouwhoogte van de parking beperkt blijven. De afvoeren zijn vlot bereikbaar in de technische gang.
  • Afspraak met de nutsmaatschappijen om dit bouwblok vanuit 2 meterlokalen te mogen bedienen en de riolering aan te sluiten op 4 plaatsen.

Projectnaam: Woonpark Jos Van Geel (Fase 1)

Architect: De Nijl Architecten

Bouwheer: Woonhaven Antwerpen

Oplevering: december 2022

Omvang: 9.837 m²

Interesse of een vraag?

Contacteer ons!
ContactinfoProjecten