Select Page

RCR Studiebureau

StartUp Village

Renovatie van het voormalige Open Onderwijshuis tot StartUp Village voor jonge ondernemingen.   In een eerste fase is de achterbouw uit begin 20e eeuw gerenoveerd tot kantoorruimte voor KMO’s en start‐ups.  De bestaande turnzaal is omgebouwd tot eventlounge met horecafunctie.

In een tweede fase is het herenhuis uit de 18e eeuw gerenoveerd.  De salons op de verdieping zijn met veel zorg gerestaureerd.  In dit gebouw kunnen 10 jonge ondernemingen een ruimte huren.  Daarnaast zijn er gemeenschappelijke vergaderzalen en receptieruimtes.  In dit gebouw werden de technieken grondig gerenoveerd. 

Project Info

In de achterbouw zijn enkele nieuwe technische schachten toegevoegd.  Deze kokers staan tussen de bestaande structurele elementen, waardoor ze een minimale impact hebben op de oorspronkelijke ruimtelijkheid. Vanaf de kokers loopt de elektrische installatie grotendeels in het zicht.  Een netwerk van kabelgoten verbindt de energiezuilen en fungeert als drager van de verlichting.

 In de voorbouw is de ventilatie‐installatie verzoent met de historische interieurs.  De luchtgroep heeft een plaats gekregen op de zolder die niet geschikt was voor kantoorfuncties.  De verdeling van de lucht gebeurt hoofdzakelijk via kanalen op zolder en aan het plafond van het gelijkvloers.  Op die manier zijn vloeren en plafonds van de salons op de eerste verdieping maximaal behouden.  Lucht wordt ingeblazen via vloerroosters, terwijl de lucht via de bestaande schouwen wordt afgezogen. 

Projectnaam: Renovatie Open Onderwijshuis tot StartUp Village

Architect: HUB i.s.m. Origin

Bouwheer: AG VESPA

Oplevering: april 2017

Omvang: 3200 m²

Interesse of een vraag?

Contacteer ons!
ContactinfoProjecten