Select Page

RCR Studiebureau

LCL Diegem

Een deel van de kantoren van LCL, een datacenter te Diegem, werd volledig gestript en gerenoveerd. In het nieuwe gedeelte werden onder andere nieuwe kantoorruimtes, vergaderzalen, sanitair, ontmoetingsruimte en eventsruimte voorzien.

Project Info

De verwarming en koeling wordt aangesloten op de bestaande productie-installaties verwarming en koeling (ketels en koelmachines). Voor de verwarming worden kolomradiatoren of convectoren op hoge temperatuur toegepast. Koeling gebeurt met een koelbatterij in de luchtgroep.
1 nieuwe luchtgroep wordt voorzien op het dak voor de renovatie die alle ruimtes bedient. Regeling van de ventilatie CO2-gestuurd in de leefruimtes met een CO2-voeler in de extractie en VAV’s in de pulsie en extractie.
Er werden gemotoriseerde afsluitkranen op de verwarmingselementen voorzien om energievernietiging door gelijktijdig verwarmen en koelen te vermijden.

Gezien het om een renovatie ging was de vrije plafondhoogte en de beschikbare ruimtes in de verlaagde plafonds erg beperkt, wat een nauwgezette coördinatie tussen de verschillende technieken (elek, hvac, sanitair) vereiste.

Projectnaam: Kantoorgebouw LCL Diegem

Architect: boonen michielsen architecten

Bouwheer: LCL nv/sa

Oplevering: Juli 2018

Omvang: 735 m²

Interesse of een vraag?

Contacteer ons!
ContactinfoProjecten