Selecteer een pagina

RCR Studiebureau

Depot Leuven

Met zijn unieke ligging, in een hoek van het Martelarenplein aan het station in Leuven, werd de bestaande zaal , die oorspronkelijk gebouwd was in de jaren 50 als filmzaal, reeds gebruikt voor concerten. Ze was dringend aan vernieuwing toe. Naast concertzaal omvat het programma nog kantoren, repetitieruimtes voor muziek en onderwijs, een foyer en cafetaria en artiestenruimtes.

Project Info

Het gevarieerde programma op een beperkte oppervlakte, de zaalcapaciteit van 900 personen en de hoge akoestische eisen bepalen de moeilijkheidsgraad van de technieken.
Het nieuwe concept gaat uit van de Vlarem-eisen voor een concertzaal wat betreft akoestiek en toegankelijkheid. Veel aandacht werd hierbij besteed aan de akoestische eisen van de ventilatie van de zaal.

Projectnaam: Depot Leuven

Architect: M10 Architecten

Bouwheer: Stad Leuven

Oplevering: 2012

Omvang: 2.500 m²

Interesse of een vraag?

Contacteer ons!
ContactinfoProjecten