Selecteer een pagina

RCR Studiebureau

Administratief Centrum UZLeuven

Het project kadert in de verdichting van de bebouwing op de campus Gasthuisberg.
De kantoren staan op het parkeergebouw en omarmen als het ware het bestaande administratief gebouw. De nieuwbouw en de verbouwing vormen samen het administratief centrum van Gasthuisberg.

Project Info

Freecooling door nachtventilatie vraagt een zichtbare betonstructuur met zo weinig mogelijk valse plafonds. In plaats van de technische zone te verdelen over vals plafond en verhoogde vloer is geopteerd om alle technieken in de verhoogde vloer op te nemen. Dit laat ook toe om de verdiepingshoogte te beperken en af te stemmen op de vloerpeilen van het bestaande gebouw.

Projectnaam: Administratief centrum UZLeuven

Architect: Stéphane Beel Architecten

Bouwheer: Universitaire Ziekenhuizen Leuven

Oplevering: 2009

Omvang: 5.800 m²

Interesse of een vraag?

Contacteer ons!
ContactinfoProjecten